Składniki:
- 200 g cieciorki
- 50 g boczku
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki masła
- 1 łyżeczka mąki
- parmezan
- oliwa z oliwek
- kostka rosołowa
- papryczka chilli
- ziele angielskie
- rozmaryn
- sól, pieprz do smaku
Reklama
Sposób wykonania:
- Cieciorkę namoczyć na całą noc w wodzie.
- Odcedzić i gotować w niedużej ilości osolonej wody z zielem angielskim i odrobiną masła.
- Osobno podsmażyć trochę pokrojonej drobno papryczki chilli, posiekany czosnek i pokrojony boczek – wszystko dodać do gotującej się cieciorki.
- Następnie dodać rozdrobnioną kostkę rosołową, rozmaryn, sól i pieprz do smaku.
- Z mąki i masła zrobić zasmażkę i lekko zagęścić zupę.