Składniki:

  • 5 pomidorów
  • 10 dag filetów z dorsza
  • 1 cebula
  • 1 kostka rosołowa
  • 2 łyżki oliwy
  • liść laurowy
  • imbir
  • gałka muszkatołowa
  • tymianek

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Pomidory sparzyć we wrzątku, obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w kostkę.
  • Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie; dodać pokrojone pomidory, gałkę muszkatołową, tymianek, imbir i dusić wszystko około 10 minut.
  • Wlać przygotowany bulion z kostki, dodać liść laurowy i gotować około 20 minut.
  • Filety z dorsza opłukać, osuszyć, pokroić w dzwonka i gotować w zupie na małym ogniu około 10 minut (rybę należy gotować krótko i ostrożnie wyjmować na talerz, bo jej mięso łatwo się rozlatuje).

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW