Składniki:

  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1,5 l wody
  • 1 średnia cebula
  • 1 strąk papryki
  • 1 główka czosnku
  • 10 dag pieczarek
  • 4 duże ziemniaki
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • ½ pęczka pietruszki
  • ostra papryka
  • sól

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • W osolonej wodzie zagotować pokrojoną w kostkę włoszczyznę.
  • Czosnek i cebulę drobno posiekać, pieczarki pokroić w plasterki i wszystko podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
  • Zawartość patelni dodać do garnka z włoszczyzną i gotować około 15 minut.
  • Paprykę pokroić w słupki, a ziemniaki w kostkę, dodać do zupy i gotować, aż warzywa będą miękkie.
  • Zaprawić jogurtem wymieszanym z ostrą papryką.
  • Przed podaniem można posypać natką pietruszki.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW