Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 świeży ogórek
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • kilka listków sałaty
  • garść czarnych oliwek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy
  • sól i pieprz do smaku

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Liście sałaty myjemy i układamy na półmisku.
  • Pomidory i jajka kroimy w ćwiartki, a ogórka w plasterki oraz układamy na liściach sałaty.
  • Dodajemy oliwki oraz czerwoną cebulę pokrojoną w krążki.
  • Na wierzch kładziemy odcedzonego tuńczyka.
  • Z oliwy, musztardy oraz przypraw robimy sos, którym polewamy sałatkę tuż przed podaniem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW