Składniki:
- 4 duże pieczarki
- 2 papryki w różnych kolorach
- 1 mała cukinia
- 1 mały bakłażan
- 1 cebula
- kilka pomidorków koktajlowych
- kilka kostek sera feta
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oleju
- sól i pieprz
Reklama
Sposób przygotowania:
- Czosnek mieszamy z solą i pieprzem, dodajemy olej i smarujemy tym warzywa.
- Paprykę, pieczarki, cebulę, cukinię i bakłażana kroimy na odpowiedniej wielkości kawałki, a następnie nabijamy po kolei na patyki do szaszłyków.
- Tak przygotowane szaszłyki grillujemy, często nimi obracając i uważając, by warzywa się nie zwęgliły.
- Szaszłyki możemy także przygotować w domu, wstawiając do rozgrzanego piekarnika.
- Podajemy z ryżem i sałatą polaną sosem winegret.