Składniki:
- 4 opakowania (po 200 g) serku homogenizowanego
- 4 opakowania pomarańczowych galaretek
- 1 puszka brzoskwiń
- 1 opakowanie biszkoptów
- 1 szklanka mleka
- 3 łyżki żelatyny
- rodzynki
Reklama
Sposób przygotowania:
- Mleko zagotować, dodać do niego żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody, mieszać aż do rozpuszczenia i ostudzić.
- 2 opakowania galaretek przygotować tylko w 3 szklankach wody. Ostudzić, ale nie czekać, aż stężeje.
- Mleko z żelatyną oraz płynną schłodzoną galaretkę zmieszać z serkami homogenizowanymi, a potem do tej masy dodać rodzynki.
- Na dnie formy ułożyć biszkopty, zalać je masą serową i wstawić do lodówki, by ciasto stężało.
- Pozostałe 2 galaretki przygotować ściśle według przepisu na opakowaniu.
- Na ciasto położyć pokrojone brzoskwinie i wlać lekko już tężejącą galaretkę.