Składniki:

  • 50 dag ziemniaków ugotowanych w mundurkach
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 pomidory
  • 2 młode cebulki
  • strąk żółtej papryki
  • 1,5 szklanki chudego jogurtu
  • pół szklanki kwaśnej śmietany
  • sok z cytryny
  • pół łyżeczki kminku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej kolendry lub natki pietruszki
  • sól, pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki.
  • Seler, paprykę pomidory i cebulki drobno pokroić oraz wymieszać z ziemniakami.
  • Roztrzepać jogurt ze śmietaną i wlać sok z cytryny.
  • Kminek zrumienić na suchej patelni i dodać do sosu wraz z posiekanym czosnkiem i kolendrą, a następnie doprawić solą i pieprzem.
  • Polać sałatkę sosem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW