Składniki:

  • 1 duża główka sałaty
  • 2 świeże ogórki
  • 2 pomidory
  • 2 strąki zielonej papryki
  • 2 cebule
  • 15 dag sera feta
  • 5 łyżek oleju
  • sok z 1 cytryny
  • zioła
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Sałatę umyć i dokładnie osączyć, ułożyć na półmisku.
  • 3 łyżki oleju wymieszać z sokiem z cytryny i odrobiną soli, a następnie skropić tym sałatę.
  • Ogórek pokroić w cienkie paski, ułożyć obok sałaty i trochę posolić.
  • Ser pokroić w kostkę, skropić olejem, posypać ziołami i ułożyć na ogórkach.
  • Cebulę i paprykę pokroić w cienkie plasterki, posolić i położyć obok ogórków.
  • Półmisek udekorować pokrojonymi w cząstki lub plastry pomidorami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW