Składniki:
- 1 duża główka sałaty
- 2 świeże ogórki
- 2 pomidory
- 2 strąki zielonej papryki
- 2 cebule
- 15 dag sera feta
- 5 łyżek oleju
- sok z 1 cytryny
- zioła
- sól i pieprz
Reklama
Sposób przygotowania:
- Sałatę umyć i dokładnie osączyć, ułożyć na półmisku.
- 3 łyżki oleju wymieszać z sokiem z cytryny i odrobiną soli, a następnie skropić tym sałatę.
- Ogórek pokroić w cienkie paski, ułożyć obok sałaty i trochę posolić.
- Ser pokroić w kostkę, skropić olejem, posypać ziołami i ułożyć na ogórkach.
- Cebulę i paprykę pokroić w cienkie plasterki, posolić i położyć obok ogórków.
- Półmisek udekorować pokrojonymi w cząstki lub plastry pomidorami.