Składniki:
- 200 g makaronu fusilli tricolore
- 750 g pomidorków koktajlowych
- 1 czerwona cebula
- 1 opakowanie sera feta
- 50 g czarnych oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- kilka listków świeżej bazylii
- sól oraz pieprz do smaku
Reklama
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku (według przepisu na opakowaniu), a następnie odcedzić i zahartować pod zimną wodą.
- Pomidory pokroić w ćwiartki, fetę w kostkę, a cebulę w krążki.
- Wszystkie składniki połączyć z makaronem, a potem dodać posiekany czosnek oraz oliwki.
- Całość przyprawić solą i pieprzem oraz polać oliwą z oliwek.
- Sałatkę przełożyć do salaterki i ozdobić kilkoma listkami świeżej bazylii.