Składniki:
- ¼ główki czerwonej kapusty
- 250 g polędwiczki wieprzowej
- 100 g fasoli czerwonej z puszki
- 1 duża cebula
- 1 mała puszka kukurydzy
- 2 średnie pomidory
- 1 mała papryka czerwona
- ocet winny
- oliwa z oliwek
- łyżka musztardy, masła, ketchupu
- sól, pieprz
- sos tabasco
Reklama
Sposób wykonania:
- Mięso pokroić w paski i usmażyć z pokrojoną cebulą, a potem dodać musztardę, keczup, masło, sól, pieprz i tabasco.
- Dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
- Czerwoną kapustę drobno pokroić, sparzyć i ułożyć w salaterce, a na nią wyłożyć ciepłe mięso.
- Warzywa pokroić w kostkę, ułożyć na mięsie, dodać kukurydzę i czerwoną fasolę, a na koniec polać oliwą i octem winnym.