Składniki:

  • 1 duży dojrzały ananas
  • 1 czerwony grejpfrut
  • 1 pomarańcza
  • 1 banan
  • 2 kiwi
  • 1 małe mango
  • szklanka borówek
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki syropu klonowego

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Ananasa przeciąć w poprzek na wysokości jednej trzeciej od góry, wyciąć miąższ i pokroić w równą kostkę.
  • Zebrać wyciekający sok.
  • Grejpfruta i pomarańczę obrać, usunąć zewnętrzną białą skórkę i miąższ pokroić na cząstki.
  • Banana obrać, pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny.
  • Kiwi obrać i też pokroić w plasterki.
  • Mango obrać, skroić miąższ z pestki, pokroić na kawałki.
  • Wszystkie owoce delikatnie wymieszać.
  • Zebrany sok z ananasa wymieszać z syropem klonowym i skropić tym owoce.
  • Sałatkę podać w wydrążonej skorupie ananasa. Ozdobić borówkami.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW