Składniki:
- 1 duży dojrzały ananas
- 1 czerwony grejpfrut
- 1 pomarańcza
- 1 banan
- 2 kiwi
- 1 małe mango
- szklanka borówek
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki syropu klonowego
Reklama
Sposób przygotowania:
- Ananasa przeciąć w poprzek na wysokości jednej trzeciej od góry, wyciąć miąższ i pokroić w równą kostkę.
- Zebrać wyciekający sok.
- Grejpfruta i pomarańczę obrać, usunąć zewnętrzną białą skórkę i miąższ pokroić na cząstki.
- Banana obrać, pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny.
- Kiwi obrać i też pokroić w plasterki.
- Mango obrać, skroić miąższ z pestki, pokroić na kawałki.
- Wszystkie owoce delikatnie wymieszać.
- Zebrany sok z ananasa wymieszać z syropem klonowym i skropić tym owoce.
- Sałatkę podać w wydrążonej skorupie ananasa. Ozdobić borówkami.