Składniki:

  • 4 prostokąty z rozbitych indyczych piersi
  • 2 garście szpinakowych liści (mogą być mrożone, ale wtedy trzeba je rozmrozić i odcisnąć z nich wodę)
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • ¼ szklanki oliwy
  • sól, pieprz

 

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Mięso solimy, posypujemy pieprzem (najlepiej białym), układamy na nim 2–3 warstwy szpinaku.
  • Cieniutkim plastrem szynki „otulamy” jajko obrane ze skorupki, układamy na mięsie, formujemy zrazy (jeśli trzeba, spinamy je wykałaczką) i obsmażamy na niewielkiej ilości oliwy.
  • Wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez około 40–50 minut.
  • Najefektowniej roladki wyglądają przecięte na pół, podane na liściach sałaty lub szpinaku.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW