Składniki:
- 4 prostokąty z rozbitych indyczych piersi
- 2 garście szpinakowych liści (mogą być mrożone, ale wtedy trzeba je rozmrozić i odcisnąć z nich wodę)
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 4 plastry szynki parmeńskiej
- ¼ szklanki oliwy
- sól, pieprz
Reklama
Sposób przygotowania:
- Mięso solimy, posypujemy pieprzem (najlepiej białym), układamy na nim 2–3 warstwy szpinaku.
- Cieniutkim plastrem szynki „otulamy” jajko obrane ze skorupki, układamy na mięsie, formujemy zrazy (jeśli trzeba, spinamy je wykałaczką) i obsmażamy na niewielkiej ilości oliwy.
- Wkładamy do rozgrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez około 40–50 minut.
- Najefektowniej roladki wyglądają przecięte na pół, podane na liściach sałaty lub szpinaku.