Składniki:

  • 4 duże dojrzałe pomidory
  • 200 g twarogu
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 3 rzodkiewki
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 3 listki świeżej mięty
  • sól i pieprz do smaku

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Pomidory dokładnie umyć i osuszyć.
  • Równo ściąć górną część pomidora, a środek ostrożnie wydrążyć.
  • Twaróg pomieszać z jogurtem, dodać posiekane drobno warzywa (szczypiorek, rzodkiewkę oraz liście mięty), a następnie całość pomieszać oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Pomidory nafaszerować masą twarogową i nakryć je wcześniej ściętymi pomidorowymi kapeluszami.
  • Danie sprawdza się jako zimna przystawka. Idealnie smakuje z kromką razowego pieczywa.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW