Składniki:
- 6 pieczarek o dużych kapeluszach
- 1 duża pierś z kurczaka
- 2 cebule
- 1 duża czerwona papryka
- 1 cytryna
- oliwa z oliwek
- sałata, szczypiorek (do dekoracji)
- sól
Reklama
Sposób przygotowania:
- Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i zrumienić na patelni na oliwie z oliwek.
- Drobno pokroić cebulę i paprykę, posolić do smaku i podsmażyć.
- Tak przygotowanym farszem napełnić kapelusze pieczarek.
- W żaroodpornym naczyniu na dnie umieścić oliwę z oliwek pomieszaną z sokiem z cytryny i na to ułożyć grzyby.
- Piec pod przykryciem około 20 minut.
- Po wyjęciu z pieca można kapelusze ułożyć na liściach sałaty i posypać posiekanym szczypiorkiem.