Składniki:
- 6 jajek
- 4 ugotowane ziemniaki
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
Sos:
- 5 pomidorów
- 1 łyżka startego chrzanu
- 1 łyżeczka marynowanego pieprzu
- ½ pęczka bazylii
- 2 łyżki oliwy
Reklama
Sposób przygotowania:
- Przygotować sos: zmiksować pomidory, dodać starty chrzan i zmiażdżone ziarenka pieprzu, połączyć z posiekaną bazylią i oliwą, a następnie odstawić na około godzinę w chłodne miejsce.
- Ziemniaki pokroić w plasterki i podgrzać na oliwie.
- Jajka zmiksować i wymieszać z natką oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Tak przygotowaną masą zalać ziemniaki na patelni, a gdy jajka się zetną całkowicie, przełożyć na ogrzany talerz.
- Podawać z sosem (w osobnej miseczce).