Składniki:

CIASTO

  • 8 łyżek chudego mleka
  • 6 łyżek mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka uprażonych nasion sezamu
  • olej do smażenia

FARSZ

  • 50 dag szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka bazylii
  • sól, biały pieprz
  • natka pietruszki
  • pomidor

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Wymieszać wszystkie składniki ciasta i usmażyć z niego 8 naleśników.
  • Szpinak ugotować, posiekać, czosnek utrzeć z solą, dołożyć do szpinaku i chwilę dusić.
  • Całość wymieszać z bazylią, pieprzem i sosem sojowym.
  • Naleśniki posmarować farszem i zwinąć w ruloniki.
  • Ułożyć w żaroodpornym naczyniu lekko wysmarowanym olejem i zapiec.
  • Posypać posiekana natką i przybrać ćwiartkami pomidora.

 

Wartość odżywcza 1 porcji

  • kcal 106
  • białko 4,2 g
  • tłuszcze 5,1 g
  • węglowodany 11 g

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW