Składniki:

  • 1 kostka margaryny
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki mąki
  • ½ szklanki wody
  • 3 łyżki kakao
  • 4–5 jaj
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 1 olejek zapachowy (na przykład arakowy)

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Rozpuścić w garnku na kuchence margarynę, cukier, wodę i kakao, pogotować około 5–7 minut i odstawić do ostygnięcia.
  • Z otrzymanej masy odlać 1 szklankę.
  • Do pozostałej masy dodawać po 1 żółtku, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz olejkiem zapachowym.
  • Ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z masą czekoladową.
  • Piec w temperaturze 200°C przez około 1 godz.
  • Gdy ciasto lekko przestygnie, wyjąć je z formy i posmarować odlaną wcześniej masą czekoladową. Smacznego!

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW