Składniki (na 4 porcje):
- 1 pierś indycza
- 2 łyżki suszonej mięty
- 2 szklanki jogurtu
- pół łyżeczki sosu tabasco
- 1 cytryna
- pół łyżeczki zmielonego kminku
- oliwa
- sól i pieprz
Reklama
Sposób przygotowania:
- Miętę wymieszać z jogurtem, dodać kminek, sos tabasco i sok z cytryny.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Mięso pokroić w plastry i zalać marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
- Na rozgrzanej oliwie zrumienić mięso, dodać marynatę i dusić około 20 minut.
TABASCO
- Tabasco brand Pepper Sauce to mieszanka czerwonej papryczki tabasco, soli z wyspy Avery i naturalnego octu.
- Tabasco brand Garlic Pepper Sauce zawiera trzy rodzaje papryki i czosnek.
- Tabasco brand Green Pepper Sauce produkowany na bazie zielonej papryki jest najłagodniejszy z sosów tabasco.
- Tabasco brand Habanero Pepper Sauce to najbardziej ostry sos świata z dodatkiem mango, papai, bananów i imbiru.
- Tabasco brand Chipotle Pepper Sauce jest sporządzany ze specjalnie wędzonej papryki jalapeno.