Składniki:
- 8 marchewek
- 2 pomidory
- 2 cebule
- 1 łyżeczka żelatyny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- zmielona kolendra
- sól i pieprz
Reklama
Sposób przygotowania:
- Żelatynę namoczyć w małej ilości zimnej wody.
- Marchewki umyć, obrać i pokroić w plasterki, a następnie gotować na parze przez 20 minut.
- Cebulę obrać i posiekać.
- Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić, usunąć pestki.
- Żelatynę rozpuścić, lekko podgrzewając.
- Marchew w plasterkach, cebule i pomidory zmiksować, do tej masy dodać żelatynę i oliwę oraz przyprawić dwoma szczyptami kolendry, solą i pieprzem.
- Wszystko dokładnie wymieszać.
- Cztery salaterki napełnić musem i wstawić do lodówki na 3 godziny.
- Można podawać z odrobiną jogurtu.