SKŁADNIKI:
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- 1 mały słoik czarnych oliwek
- 1 mała cebula
- 7 pomidorów koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- 100 g fasolki szparagowej
- 2 jajka
- oliwa do smażenia
- sól i pieprz
Reklama
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Oliwę rozgrzewamy na patelni i smażymy na nim drobno pokrojoną cebulkę oraz czosnek.
- Po minucie dodajemy przekrojone na połówki pomidory i smażymy, aż wytworzy się z nich sos.
- Dodajemy tuńczyka i oliwki, całość mieszamy, przyprawiamy do smaku i odstawiamy z ognia.
- Gotujemy makaron al dente.
- Fasolkę szparagową z odrobiną soli gotujemy do miękkości.
- W osobnym garnuszku gotujemy dwa jajka na twardo, które po wystudzeniu kroimy na ćwiartki.
- Do ciepłego makaronu dodajemy ugotowaną fasolkę oraz zawartość patelni i wszystko mieszamy.
- Na wierzchu sałatkę dekorujemy cząstkami jajka. Gotowe!