SKŁADNIKI:

  • 2 puszki tuńczyka w oleju
  • 1 mały słoik czarnych oliwek
  • 1 mała cebula
  • 7 pomidorów koktajlowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 2 jajka
  • oliwa do smażenia
  • sól i pieprz

Reklama

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

  • Oliwę rozgrzewamy na patelni i smażymy na nim drobno pokrojoną cebulkę oraz czosnek.
  • Po minucie dodajemy przekrojone na połówki pomidory i smażymy, aż wytworzy się z nich sos.
  • Dodajemy tuńczyka i oliwki, całość mieszamy, przyprawiamy do smaku i odstawiamy z ognia.
  • Gotujemy makaron al dente.
  • Fasolkę szparagową z odrobiną soli gotujemy do miękkości.
  • W osobnym garnuszku gotujemy dwa jajka na twardo, które po wystudzeniu kroimy na ćwiartki.
  • Do ciepłego makaronu dodajemy ugotowaną fasolkę oraz zawartość patelni i wszystko mieszamy.
  • Na wierzchu sałatkę dekorujemy cząstkami jajka. Gotowe!

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW