Składniki:
- 20 dag wędzonego łososia
- 15 dag kremowego twarogu
- 10 dag topionego sera
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka koperku
- ½ łyżeczki bazylii
- ½ łyżeczki natki pietruszki
- kilka kropli soku z cytryny
- sól i pieprz
Reklama
Sposób przygotowania:
- Łososia pokroić w cienkie plastry.
- Ser i twaróg zmiksować z bazylią i pietruszką, posolić i dodać pieprz.
- Na rozłożone plastry łososia nałożyć serowy farsz, zwinąć w rulon i odstawić na 2 godziny do lodówki.
- Wymieszać jogurt z koperkiem i sokiem z cytryny oraz dodać odrobinę soli i pieprzu.
- Przygotowany sos wylać na półmisek oraz ułożyć na nim łososiowe roladki (można je wcześniej pokroić w plastry).