Składniki:

  • 20 dag wędzonego łososia
  • 15 dag kremowego twarogu
  • 10 dag topionego sera
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka koperku
  • ½ łyżeczki bazylii
  • ½ łyżeczki natki pietruszki
  • kilka kropli soku z cytryny
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Łososia pokroić w cienkie plastry.
  • Ser i twaróg zmiksować z bazylią i pietruszką, posolić i dodać pieprz.
  • Na rozłożone plastry łososia nałożyć serowy farsz, zwinąć w rulon i odstawić na 2 godziny do lodówki.
  • Wymieszać jogurt z koperkiem i sokiem z cytryny oraz dodać odrobinę soli i pieprzu.
  • Przygotowany sos wylać na półmisek oraz ułożyć na nim łososiowe roladki (można je wcześniej pokroić w plastry).

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW