Składniki:
- 400 g piersi z kurczaka
- 200 g cukinii
- ½ papryki czerwonej
- 50 g czerwonej cebuli
- 70 g białej cebuli
- 4 ząbki czosnku
- 90 g kiełków fasoli mung
- 40 g kiełków soczewicy
- natka pietruszki
- 1 łyżka oliwy
- ketchup pikantny
- przyprawa do kurczaka
- sól, pieprz
Reklama
Sposób przygotowania:
- Pierś z kurczaka pokroić w paski, przyprawić solą i pieprzem, a następnie wrzucić na głęboką patelnię i obsmażyć na oliwie.
- Cebule pokroić w cząstki, dodać posiekany czosnek i wszystko połączyć z przyrumienionym mięsem.
- Podsmażyć, dodać wody i dusić około 15 minut.
- Dodać pokrojoną cukinię i dokładnie umyte kiełki, a następnie wszystko polać ketchupem i przyprawić według uznania.
- Na wierzch wrzucić pokrojoną w paski paprykę.
- Najlepiej smakuje z brązowym ryżem.