Składniki:
- 4 piersi z kurczaka
- 300 g świeżego szpinaku
- 2 jajka
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki sosu sojowego
- sok z połówki cytryny
- oliwa do smażenia
- sól i pieprz do smaku
Reklama
Sposób przygotowania:
- Piersi z kurczaka rozbić oraz przyprawić solą i pieprzem.
- Szpinak umyć, osuszyć i poszatkować, a następnie smażyć na oliwie do momentu, aż straci swoją jędrność.
- Dodać rozgniecione ząbki czosnku, sos sojowy, sok z cytryny oraz sól i pierz do smaku.
- Całość dusić kilka minut, a następnie ostudzić.
- Dodać roztrzepane jajka i pomieszać.
- Chłodny farsz nałożyć na mięso kurczaka i spiąć wykałaczkami.
- Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
- Danie idealnie smakuje z młodymi ziemniakami i sałatką ze świeżych pomidorów.