Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 300 g świeżego szpinaku
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • sok z połówki cytryny
  • oliwa do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Piersi z kurczaka rozbić oraz przyprawić solą i pieprzem.
  • Szpinak umyć, osuszyć i poszatkować, a następnie smażyć na oliwie do momentu, aż straci swoją jędrność.
  • Dodać rozgniecione ząbki czosnku, sos sojowy, sok z cytryny oraz sól i pierz do smaku.
  • Całość dusić kilka minut, a następnie ostudzić.
  • Dodać roztrzepane jajka i pomieszać.
  • Chłodny farsz nałożyć na mięso kurczaka i spiąć wykałaczkami.
  • Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
  • Danie idealnie smakuje z młodymi ziemniakami i sałatką ze świeżych pomidorów.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW