Składniki:

  • kilka dużych krewetek
  • natka pietruszki
  • czosnek
  • oliwa
  • vegeta lub sól

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Krewetki umyć i osączyć.
  • Przygotować marynatę: w miseczce wymieszać drobno posiekaną natkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i oliwę, a następnie doprawić solą lub Vegetą.
  • Krewetki dobrze wymieszać w marynacie i odstawić w chłodne miejsce mniej więcej na godzinę.
  • Następnie krewetki nadziać na szpikulce, posmarować marynatą i piec na ruszcie (po mniej więcej 3 minuty z każdej strony, obracając podczas pieczenia).
  • Najlepiej podawać z grillowanymi warzywami i odpowiednio dobranym sosem.
  • Można też zrobić szaszłyki krewetkowo-warzywne.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW