Składniki:
- 5 dużych kolb kukurydzy
- 1 duża pierś kurczaka
- 2 żółte papryki
- ½ pęczka kolendry
- oliwa z oliwek
- słodka papryka mielona
- sól i pieprz
Reklama
Sposób przygotowania:
- Filet z piersi kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć na oliwie z oliwek.
- Kurczaka zdjąć z patelni, a pozostały sos podlać wodą i zagotować.
- Kukurydzę gotować przez około 20 minut w wodzie, ostudzić i utrzeć na tarce.
- Masę kukurydzianą przyprawić do smaku kolendrą, mieloną papryką oraz solą i pieprzem, połączyć z oliwą z oliwek, drobno pokrojoną żółtą papryką oraz wywarem z kurczaka.
- Całość masy kukurydzianej zmiksować i połączyć z mięsem, a następnie uformować małe kotleciki.
- Lekko podsmażyć kotleciki na oliwie z oliwek.
- Najlepiej smakują podane z surówką.