Składniki:

  • 1/2 arbuza średniej wielkości
  • 400 g truskawek
  • 1 szklanka soku z arbuza (powstanie przy wydrążaniu miąższu)
  • 200 ml jogurtu naturalnego lub maślanki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • sok z jednej limonki
  • garść liści mięty

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Z połowy arbuza łyżeczką wydrążamy miąższ, a pestki usuwamy.
  • Truskawki myjemy i usuwamy szypułki.
  • Truskawki przekładamy do blendera i dodajemy sok z arbuza, cukier puder, sok z limonki oraz liście mięty, a następnie miksujemy.
  • Do zmiksowanych truskawek dodajemy miąższ z arbuza oraz jogurt, a potem znów delikatnie miksujemy.
  • Koktajl przelewamy do dzbanka i wstawiamy do lodówki.
  • Podajemy mocno schłodzony!

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW