Składniki:
- 350 g makaronu (kokardki)
- 300 g kabaczków
- 3 małe pomidory
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 gałązka bazylii
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz
Reklama
Sposób wykonania:
- Obciąć końcówki kabaczków i pokroić je w plasterki.
- Pomidory sparzyć we wrzącej wodzie, zdjąć z nich skórkę i pokroić w długie, drobne kawałki.
- Obrać cebulkę i czosnek, pokroić i przyrumienić w małej ilości oliwy, następnie dodać kabaczki, kilka listków bazylii i całość podsmażyć, przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
- Dodać pokrojone pomidory i jeszcze raz intensywnie zagotować i zagęścić sos.
- W osolonej wodzie ugotować makaron, odcedzić i wymieszać z przygotowanym wcześniej sosem.