Składniki:

  • 350 g makaronu (kokardki)
  • 300 g kabaczków
  • 3 małe pomidory
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 gałązka bazylii
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób wykonania:

  • Obciąć końcówki kabaczków i pokroić je w plasterki.
  • Pomidory sparzyć we wrzącej wodzie, zdjąć z nich skórkę i pokroić w długie, drobne kawałki.
  • Obrać cebulkę i czosnek, pokroić i przyrumienić w małej ilości oliwy, następnie dodać kabaczki, kilka listków bazylii i całość podsmażyć, przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
  • Dodać pokrojone pomidory i jeszcze raz intensywnie zagotować i zagęścić sos.
  • W osolonej wodzie ugotować makaron, odcedzić i wymieszać z przygotowanym wcześniej sosem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW