Składniki:
- 50 dag makaronu kokardki
- 2 duże piersi z kurczaka
- 30 dag pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 5 łyżek oliwy
- 5 łyżek koncentratu pomidorowego
- kilka oliwek
- sól i pieprz kajeński
Reklama
Sposób przygotowania:
- Mięso pokroić w niedużą kostkę, posolić i podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
- Dodać pieczarki pokrojone w cienkie plasterki i razem z mięsem dalej podsmażać do częściowego odparowania.
- Dołożyć drobno posiekany czosnek i koncentrat pomidorowy, wymieszać i ciągle mieszając, dusić przez 2–3 minuty.
- Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, wymieszać z mięsem, doprawić solą i pieprzem oraz posypać oliwkami.
- Na wierzch można także zetrzeć trochę żółtego sera (według uznania).