Składniki:

  • 50 dag makaronu kokardki
  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 30 dag pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
  • kilka oliwek
  • sól i pieprz kajeński

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Mięso pokroić w niedużą kostkę, posolić i podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
  • Dodać pieczarki pokrojone w cienkie plasterki i razem z mięsem dalej podsmażać do częściowego odparowania.
  • Dołożyć drobno posiekany czosnek i koncentrat pomidorowy, wymieszać i ciągle mieszając, dusić przez 2–3 minuty.
  • Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, wymieszać z mięsem, doprawić solą i pieprzem oraz posypać oliwkami.
  • Na wierzch można także zetrzeć trochę żółtego sera (według uznania).

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW