Składniki:
- 50 dag chudego mięsa
- 50 dag kapusty kiszonej
- 50 dag ziemniaków
- 1 pęczek włoszczyzny
- 1 cebula
- 1,5 l wody
- 1 łyżka oliwy
- 2 liście laurowe
- 5 ziarenek ziela angielskiego
- kminek
- sól i pieprz
Reklama
Sposób przygotowania:
- Mięso pokroić na mniejsze kawałki i podgotować w osolonej wodzie.
- Włoszczyznę zetrzeć na tarce jarzynowej, kapustę odcisnąć i posiekać.
- Do podgotowanego mięsa dodać warzywa, liście laurowe i ziele angielskie, gotować 10 minut, a następnie dodać kapustę.
- Ziemniaki pokroić kostkę i ugotować w osobnym naczyniu.
- Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie.
- Gdy kapusta i warzywa będą miękkie, dodać odcedzone ziemniaki i cebulę.
- Doprawić solą, pieprzem i kminkiem.