Składniki:

  • 50 dag chudego mięsa
  • 50 dag kapusty kiszonej
  • 50 dag ziemniaków
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 cebula
  • 1,5 l wody
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • kminek
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Mięso pokroić na mniejsze kawałki i podgotować w osolonej wodzie.
  • Włoszczyznę zetrzeć na tarce jarzynowej, kapustę odcisnąć i posiekać.
  • Do podgotowanego mięsa dodać warzywa, liście laurowe i ziele angielskie, gotować 10 minut, a następnie dodać kapustę.
  • Ziemniaki pokroić kostkę i ugotować w osobnym naczyniu.
  • Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie.
  • Gdy kapusta i warzywa będą miękkie, dodać odcedzone ziemniaki i cebulę.
  • Doprawić solą, pieprzem i kminkiem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW