Składniki:

  • 4 kalarepki
  • 15 dag cielęciny
  • 1 bułka razowa
  • 1 łyżka oliwki
  • majeranek, mięta
  • sól
  • zielona pietruszka

 

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Namoczyć bułkę w wodzie.
  • Kalarepki wydrążyć.
  • Wydrążone środki ugotować we wrzącej osolonej wodzie, zemleć razem z cielęciną i odciśniętą bułką, dodać sól i majeranek, wymieszać.
  • Napełnić nadzieniem wydrążone kalarepki, ułożyć w naczyniu wysmarowanym oliwką, podlać niewielką ilością wody i udusić pod przykryciem.
  • Przed podaniem posypać obficie zieloną pietruszką i miętą.

 

Wartość odżywcza 1 porcji

  • kcal 157
  • białko 9 g
  • tłuszcze 5,6 g
  • węglowodany 8 g

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW