Składniki:
- 4 kalarepki
- 15 dag cielęciny
- 1 bułka razowa
- 1 łyżka oliwki
- majeranek, mięta
- sól
- zielona pietruszka
Reklama
Sposób przygotowania:
- Namoczyć bułkę w wodzie.
- Kalarepki wydrążyć.
- Wydrążone środki ugotować we wrzącej osolonej wodzie, zemleć razem z cielęciną i odciśniętą bułką, dodać sól i majeranek, wymieszać.
- Napełnić nadzieniem wydrążone kalarepki, ułożyć w naczyniu wysmarowanym oliwką, podlać niewielką ilością wody i udusić pod przykryciem.
- Przed podaniem posypać obficie zieloną pietruszką i miętą.
Wartość odżywcza 1 porcji
- kcal 157
- białko 9 g
- tłuszcze 5,6 g
- węglowodany 8 g