Składniki:
- 8 jajek
- 200 g twarogu
- 1 łyżka majonezu
- kilka plasterków szynki parmeńskiej
- kilka plasterków wędzonego łososia
- 1 ogórek
- 1 pomidor
- sól i pieprz
Sałatka
- 1 kiszony ogórek
- 1 mała puszka zielonego groszku
- 1 mały por
- 1 kwaśne jabłko
- 1 opakowanie naturalnego jogurtu
- 1 łyżka majonezu
Reklama
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotować na twardo i wystudzić.
- Zmielić twaróg, dodać do niego łyżkę majonezu i doprawić pieprzem.
- Jajka poprzecinać na połowy i położyć na nich masę twarogową.
- Udekorować pokrojonymi w paski kawałkami łososia, szynki, pomidora czy ogórka (według uznania).
- Przygotować sałatkę: ogórka kiszonego, białą część pora i jabłko pokroić, dodać odsączony groszek, wymieszać z naturalnym jogurtem i łyżką majonezu.
- Sałatkę wyłożyć na dno półmiska, a na niej układać przygotowane jajka.