Sos wiosenny:
- 50 g majonezu
- 1 łyżka posiekanych grzybków marynowanych
- 2 łyżki rzeżuchy
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 pokrojony w drobną kostkę ogórek korniszon
- sól, pieprz
Reklama
Sos koperkowy:
- 25 g majonezu
- 25 g jogurtu greckiego
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżka kaparów
- sól, pieprz
Sos pomidorowy
- 25 g majonezu
- 2 drobno posiekane pomidory pellati lub 25 g przecieru pomidorowego
- 1 łyżka posiekanych listków bazylii
- szczypta ostrej papryki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Składniki poszczególnych sosów po prostu ze sobą mieszamy.
- Potrzebujemy jeszcze około 10 gotowanych jajeczek przepiórczych na osobę – kroimy je na pół i układamy w salaterce na liściach sałaty.
- Sosy można podać obok w maleńkich miseczkach. Smacznego!