Składniki:
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 25 dag sera feta
- 4 młode cukinie
- 3 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 4 gałązki rozmarynu
- ½ pęczka zielonej pietruszki
- 1 mała puszka zielonego groszku
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz
Reklama
Sposób przygotowania:
- Kaszę ugotować w podwójnej ilości osolonej wody z 2 gałązkami rozmarynu.
- Cukinie umyć, nie obierać, razem ze skórką pokroić w drobną kostkę.
- Pokrojoną cebulę podsmażyć na oliwie, dodać rozgnieciony czosnek i cebulę, doprawić solą i pieprzem, a następnie dusić do miękkości.
- Wymieszać z ugotowaną kaszą i posiekaną resztą ziół, natką pietruszki i groszkiem.
- Przed podaniem posypać pokruszonym serem feta.