Składniki:
- 2 cukinie
- 2–3 pomidory
- 20 dag gotowanego mięsa
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1 duża łyżka tłuszczu
- 1 kostka bulionowa
- zielony koper
- sól, pieprz
Reklama
Sposób przygotowania:
- Cukinie obrać, przekroić wzdłuż na połowy, a następnie wydrążyć łyżką nasiona z otaczającym je miąższem.
- Jakiekolwiek gotowane mięso zemleć w maszynce, dodać jajko i przyprawy do smaku, a następnie dokładnie wyrobić.
- Nadzieniem wypełnić wydrążone połówki cukinii.
- Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć na tłuszczu, dodać kilka łyżek wody i kostkę bulionową, a następnie włożyć do tego cukinie i dusić pod przykryciem do miękkości.
- W czasie duszenia dodać obrane ze skórki pomidory.
- Przed podaniem obficie posypać zielonym koprem.