Składniki:

  • 5 dojrzałych bananów (średnich lub dużych)
  • 150 g masła lub margaryny
  • 1,5 szklanki cukru
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • ¼ szklanki zimnej mocnej kawy
  • lukier (według uznania)

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Masło utrzeć mikserem z cukrem, dodawać po jednym jajku.
  • Mąkę wymieszać z wszystkimi sypkimi składnikami.
  • Banany zmiksować i dodać do nich kawę, a następnie wymieszać ze sobą wszystko razem.
  • Piec w 175°C przez godzinę na najniższym poziomie w piekarniku.
  • Upieczone ciasto można polać lukrem. Smacznego!

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW