Składniki:
- 200 g cannelloni
- 500 g mrożonego szpinaku
- 80 g sera feta
- 60 g parmezanu
- 250 ml sosu beszamelowego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 żółtko
- gałka muszkatołowa, listki bazylii
- pieprz, sól
Reklama
Sposób przygotowania:
- Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na maśle razem z rozmrożonym szpinakiem, aż do odparowania wody.
- Wymieszać szpinak z żółtkiem, fetą i połową parmezanu; doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
- Cannelloni napełnić farszem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu wypełnionym połową sosu.
- Posypać pozostałym parmezanem i polać resztą sosu.
- Piec pół godziny w temperaturze do 210°C.
- Przed podaniem posypać listkami bazylii.