Składniki:

  • 1 mała główka białej kapusty
  • 1 mała dynia
  • 1 mały patison
  • 4 pomidory
  • 2 duże cebule
  • 1 łyżka oliwy
  • sól i pieprz

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Dynię i patisona obrać, wydrążyć pestki, a miąższ pokroić w drobną kostkę.
  • Pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
  • Na patelnię wlać oliwę i zeszklić na niej cebulę pokrojoną w talarki.
  • Dodać pokrojone warzywa i stale mieszając, dusić przez około 10–15 minut.
  • Kapustę poszatkować, ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić.
  • Wszystkie składniki połączyć i dusić jeszcze przez 5 minut.
  • Przyprawić do smaku.
  • Podawać z razowym pieczywem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW