Składniki:

  • 25 dag margaryny
  • 25 dag cukru
  • 25 dag mąki
  • 30 dag mąki ziemniaczanej
  • 6 jaj
  • 1 opakowanie proszku do pieczenia
  • 1 olejek zapachowy

Reklama

 

Sposób przygotowania:

  • Ucieramy margarynę z cukrem, stopniowo dodając po jednym jajku.
  • Do utartej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną i olejek zapachowy.
  • Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem.
  • Zamkniętą formę z ciastem zanurzamy do ¾ wysokości we wrzącej wodzie, garnek przykrywamy pokrywką i gotujemy 1 godz. 15 min.
  • Po ugotowaniu formę wystawiamy z wody i wykładamy ciasto, by odparowało.
  • Po wystudzeniu polewamy ciasto polewą czekoladową lub lukrem.

ZOBACZ WIĘCEJ PRZEPISÓW